De Belgisch-Nederlandse bossen : slechts enkele stappen van je af

De Kempen: een unieke kant van België die als toffe uitvalsbasis kan dienen voor enkele dagen ontspanning. Elk seizoen kent zijn eigen pracht om al wandelend of fietsend van te genieten. Grote heidevlaktes, sprookjesachtige bossen of koele meren om in te zwemmen.

Natuurgebieden Natuurpunt vzw

 

 

De pracht van deze bossen en heide-vlaktes geeft je onmiddellijk een vakantiegevoel in eigen land. Dit is genieten!

 

Lange wandelingen in dit natuurschoon zijn steeds de moeite waard, of het nu regent of onder en stralende zon is. Als je een voorkeur voor de mountainbike of fiets hebt, ga je in deze prachtige landschappen zeker je gading vinden...

 

 

Kempisch kanaal

 

Ook wel kanaal Bocholt-Herentals genoemd, 60 km lang. De nieuwe jachthaven aan de "Molse Meren" is via het kanaal Dessel-Kwaadmechelen eveneens toegankelijk.

 

Het kanaal wordt oook gebruikt door plaatselijke kano- en kajakclubs.

 

Het (geasfalteerde) jaagpad langs het kanaal vormt de ruggengraat van het fietsnetwerk door de Kempen. Vanop ons terras kijk je uit over de aanlegplaats.

De uitgestrekte Belgisch-Nederlandse bossen

 

De knooppunten van fiets- en wandelnetwerken passeren letterlijk voor onze deur. Je kan dus meteen de dag goed beginnen.

 

Wil je tussendoor even een uitstapje naar Antwerpen of Eindhoven doen? Of een brocanterie in Mol of Geel bezoeken? Dan ben je volgens ons overal op een klein half uurtje rijden. Je hoeft je echt niet te vervelen in de omgeving.

 

Vraag ons zeker ook naar de lokale rommelmarkten of festiviteiten in de Kempen. Wie weet hebben we leuke tips voor je...

 

 

Wandelen in de Sahara

 

Je waant je in de echte Sahara, maar je wandelt in Lommel. Het uitzicht van dit natuurgebied is fenomenaal en zeker een bezoekje waard! 

 

En voor de kinderen liggen de pretparken van Lichtaart en de heuvels van Kasterlee slechts een boogscheut verder.

 

Urenlang ontspannen fietsen